Lige for tiden er jeg temmelig hængt op med… ja, hvad som helst. Vi fandt endelig drømmelejligheden og flytter ind på Birkegade i juni, hvor jeg inden da lige skal på ferie til Barcelona, til eksamen, til vejledermøde om speciale, holde 25-års for min søster og meget, meget mere. Tiden flyver afsted, og jeg kan ikke følge med – men tilsyneladende dog rime!? ;)

Jeg får ikke rigtig kigget med på så mange blogs som jeg plejer, men hjemmebag bliver alligevel prioriteret lidt, for det skal der til!
Ofte en sag, som man har bagt før og bare bliver ved med at elske. F.eks. denne her fantastiske brownie, som flere har udtalt er den bedste, de har smagt.
Picture
MEGA lækker brownie
I sidste weekend var vi til barnedåb i Norge, hvor jeg genskabte den nu snart legendariske Verdens Bedste. Manner, den er bare vild den kage – alle roste den, så man må gerne være lidt stolt :)

Min svigermor bagte sin signaturkage, som er den solgule kage pyntet med mokkabønner. Den består af en knasende mandelbund belagt med et ordenligt lag creme, og jeg har fået opskriften, så jeg snart kan gøre hende kunsten efter. Vi kalder den altid Den gule kaken :)

Derudover havde dåbsbarnets anden bedstemor lavet en fantastisk Ostekake, af den ubagte slags, som jeg også nød. I flere runder..
Det var vist rimelig meget kagesnak dér, tilbage til overskriften og de fantastiske kager.
Min genopståede passion for rom/rosin i forbindelse med min fudge fik mig en sen aften ledt hen på kreationen af disse små kager, med romudblødte rosiner, mandler og chokolade.
De er VIRKELIG lækre, så har du også hang til rom/rosin, er det bare om at komme i sving!
Små rom/rosinkager med chokolade og mandler
70 g smør
240 g sukker
3 dl kærnemælk
240 g hvedemel
1,5 tsk natron
40 g rosiner, udblødt et par timer i 3-4 spsk mørk rom
80 g grofthakkede mandler
60 g mørk chokolade, grofthakket

Begynd i god tid med at lægge rosinerne i blød. Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smørret, og rør det sammen med sukkeret, og rør herefter kærnemælk i. Bland mel med natron, og rør det i dejen sammen med rosinerne, resten af rommen, mandlerne og chokoladen.
Fordel dejen i 18 muffinforme (de skal ikke fyldes helt op!) og bag dem i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og en spisepind/kødnål kommer ren op, når den indsættes  i midten af en kage.
 


27/04/2012 06:36

Nu fik jeg jo løftet sløret for, at jeg var lidt vild med rom/rosin-kombinationen, da jeg kommenterede dit sidste fudge-indlæg - så er det lidt farligt med sådan en her opskrift! (:
Allerførst vil jeg dog kaste mig over din brownie; den ser jo helt skøn, tæt og klistret ud. Har jeg ret? (:
Jeg bor for resten lige rundt om hjørnet i forhold til Birkegade, og det er simpelthen det dejligste område at bo i - glæd dig! (:

Kh Luise

http://sesamsesam.com/

Reply
Maiken
29/04/2012 08:21

Du har så meget ret mht den brownie, den er virkelig klæbrig på den helt rigtige måde - nærmest konfektagtig! Det kan kun gå for langsomt med at få den bagt :) Jeg glæder mig så meget til at flytte, elsker det hood :)

Reply
27/04/2012 21:28

Nøj, de ser gode ud. Jeg har altid været vild med rom/rosin kombinationen, så de kager bliver jeg nødt til at prøve.
mange tak for inspirationen.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

Reply
Maiken
29/04/2012 08:24

Tak Ulrik, den kombi er også bare ganske enkelt herlig :) Dem må du prøve!
KH Maiken

ReplyLeave a Reply.