Dronningemad
  • Dronningemad
  • Bloggeren bag
  • Opskrifter
  • Andre gode blogs...

Besat af flødeboller..

15/2/2014

8 Comments

 
Picture
Er jeg - som følgere på instagram nok allerede har bemærket.

Jeg spiser flødeboller flere gange om ugen, og helst skal de være fra Sv. Michelsen. Summerbirds holder jeg også meget af, men de gange jeg har købt dem, har jeg flere gange været udsat for at skummet kan være af skiftende konsistens og tekstur. 
Sv. Michelsens derimod, er derimod den samme oplevelse hver gang.

Og er der noget, jeg går særligt op i, er det skummet i flødebollen, som skal være perfekt luftigt, ikke løbe og være tilpas fast, men samtidig blødt som en sky. Chokoladen skal naturligvis også have det dér knæk og være godt tyk.

ALLERBEDST er det, når man (jeg) kan sætte tænderne i en hjemmelavet flødebolle!
Tidskrævende? Lidt. Besværligt? Nja. Planlægningsassistent? Ja.

Men jeg lover, at de er det hele værd.
Picture
I 2014 har jeg allerede lavet to omgange flødeboller, og så besværligt er det altså heller ikke. I mit sidste forsøg allierede jeg mig med min flødebolle-partner-in-crime, og vi lavede to forskelligt slags skum, to slags bunde og pyntede med en masse forskelligt.

Det hele går som en leg, når man er to, og så er det bare vildt hyggeligt at have en makker, der kan tørre skum af ens hage, når man har prøvesmagt afslørende rigeligt og ikke har hænderne fri til selv at håndtere den slags naturligheder...

Min veninde har i øvrigt arbejdet på Summerbirds fabrik i Assens i sin unge studietid og havde derfor virkelig tjek på at sprøjte skummet fint ud på bundende! 
I øvrigt har Summerbird adresse på Mandelalleen, er det ikke bare fint?
Picture
De lækreste flødeboller (inspireret af Summerbird)
Ca. 15-20 stk.
·         150 g sukker
·         ½ dl vand
·         80 g glukosesirup
·         100 g æggehvider (svarer til ca 3 æggehvider = 2 bægre pasteuriserede)
·         2 spsk. sukker
·         1 stang vanilje
·         100 g marcipan
·         200-300 g god chokolade

Rul marcipanen ud og udstik med et glas, eller skær tynde skiver (2-3 mm) af en skive marcipan. Pensl med smeltet chokolade og stil på køl, og pensl herefter den anden side, og smid dem på køl igen.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med de 2 spsk. sukker.
 
Sukker, vand, glukosesirup og den tomme vaniljestang kommes i en lille gryde. Bring det i kog og lad det boble indtil temperaturen når 117 grader (brug et sukkertermometer eller stegetermometer).
Imens piskes æggehviderne stive med de to spiseskefulde sukker og vaniljekorn (NB: husk at skolde skål og piskeris inden, så æggehviderne kan piskes stive!)

Når sukkermassen i gryden er 117 grader, fiskes vaniljestangen op. Hæld sukkermassen i æggehvidemassen i en tynd stråle, mens der piskes med elpisker. Fortsæt med at piske i 10-15 minutter, til massen er helt luftig.
Kom massen i en sprøjtepose og sæt den på køl i 30-60 min. I øvrigt kan der fint bruges en ganske almindelig frysepose til formålet, hvor spidsen klippes af.
 
Sprøjt herefter den kolde guf ud på bundende, og lad dem hvile i nogle timer ved stuetemperatur - jo flere timer, jo bedre (jeg har ladet mine hvile i op til et døgn inden overtræk).

Overtræk: Smelt 2/3 af chokoladen i et vandbad og hak den resterende. Tag af varmen og tilsæt den smeltede chokolade til den hakkede - hold lidt igen - indtil al chokolade er smeltet. Tilsæt om nødvendigt mere af den smeltede chokolade. 

Sæt en flødebolle på en spatel eller lignende med riller/huller, hold den henover skålen med smeltet chokolade og brug en ske til at hælde chokoladen over flødebollen med.
Lad dem tørre på en bageplade med bagepapir og pynt med lakridspulver, hakkede nødder, kokos, frysetørrede bær eller hvad du bedst kan lide :)

Til den hvide variant: undlad vanilje i skummet, og tilsæt efter piskning af marengsmassen ca. 15-20 g knuste, frysetørrede hindbær. Overtræk med hvid chokolade og pynt med frysetørrende hindbær (fås i Torvehallerne).
Picture
Tip: du kan også bage bundende kort, inden de pensles med chokolade - bag blot marcipanen i 3-5 min. ved 180 grader. Jeg kan dog bedst lide marcipanen så frisk som muligt.

Tip II: Vi lavede en del flødeboller med bunde af sable breton-småkager tilsat citronskal. Det var virkelig lækkert! Dem penslede vi også med chokolade inden skummet kom på.

Tip III: Du kan også lave mini-flødeboller. Af ovenstående opskrift vil du ca. få 10 mini og 15 almindelige, eller nok omkring 40 miniflødeboller, hvis du kun laver mini.
8 Comments

    Forfatter

    Hunkøn, god årgang '85, hang til især kager, chokolade og hverdagsluksus. Læs mere småsnak og løs filosofi i Bloggeren Bag.

    Picture
    På Instagram? Find mig på @shiauchingmaiken
    Picture
    bloglovin

    RSS Feed

    Mine yndlings:

     - Ostekage med hindbær
     - Chokolademoussekage
     - Den Ultimative
     - Pesto
     - Snickerskagen
     - Cheesecake
     - Scones
     - Browniefavorit
     - Verdens Bedste
     - Soyamandler
     - Kastanjetrøffelkage
     - OMG
     - Blomkålssalaten
     - Daimislagkage
     - Squashkage
    Picture

    Kategorier

    All
    Anbefaling
    Cookies
    Dessert
    Desserter
    Et Frelst Alternativ
    Fisk
    Frokost
    Hovedretter
    Kager
    Konfekt
    Mad
    Salater
    Slik
    Snacks
    Snik Snak
    Snik-snak
    Supper
    Tilbehør
    Tilbehør
    Valentine

    Picture

    Arkiver

    January 2015
    May 2014
    February 2014
    December 2013
    November 2013
    September 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011


Powered by Create your own unique website with customizable templates.