Dronningemad
  • Dronningemad
  • Bloggeren bag
  • Opskrifter
  • Andre gode blogs...

Det snurrar i min skalle når der er snurrar i min mave!

26/3/2013

6 Comments

 
Picture
Forleden havde jeg inviteret nogle tøser til kagekomsammen i stuen, og da den ene ikke er dansk, men nyligt flyttet til landet, besluttede jeg mig for at kager og bagværk skulle repræsentere noget af det, man allermest forbinder med danskernes søde sager.

Og her er kanelsneglene altså en af dem, jeg har kommet i denne bås. Måske ikke helt af mig selv, men efter utallige gange at have set kanelsnegle og andet wienerbrød i udlandet kaldt for "Danish".
 
Nu har jeg imidlertid kastet min kærlighed på den fantastiske snurrede form, kanelsneglen også kan antage, som blandt andet den alleelskende Claus Meyer sælger i læssevis i hans bagerier.

Mystikken omkring det at snurra lokkede mig yderligere i denne retning, og det sidste skub fik jeg, da jeg faldt over dette mundvandsfremkaldende indlæg hos Loui & Bearnaisen - snurrar med marcipanremonce! Omnomnomnom!
Picture
Picture
Jeg har i modifikationens tegn valgt at tilsætte mine snurrar lidt havregryn og rugmel, som dog holdes i et så tilforladeligt lavt niveau, at der ikke tilføres nogen form for grovhed, blot en snert af en smule bid.

Derudover kan jeg kun henvise til det flotte indlæg, Louise har lavet, med geniale billeder af snurrar in the making, så alle kan følge med. Vil du have mer', så youtube dig til en tutorial af snurring.
 
Nå, til sagen - disse kanelsnurrar er bare hamrende lækre! [Indsæt selv smiley med hjerter i øjnene] Der er IKKE sparet på smørret i hverken dej eller remonce, og det kan smages, lover jeg dig! På den dér fantastiske, selvforkælelseagtige måde, forstås.
Gå aldrig ned på smør eller mængden af remonce i en kanelsnurrar eller -snegl, for den sags skyld. Ingen gider alligevel spise en tør kanelbolle.
Picture
Kanelsnurrar med marcipanremonce, 20 flotte stk
15 g gær
4 dl sødmælk
150 g smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemomme
1 æg
100 g havregryn
50 g rugmel
ca. 500-600 g hvedemel

Smuldr gæren og kom den i en skål. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde, og hæld mælken i så de to ting blandes og bliver lunt. Hæld først lidt af blandingen over gæren, så det opløses, og hæld herefter resten i. Kom sukker, salt og kardemomme i. Så ægget ud i en kop, pisk let sammen med en gaffel, og kom også dette i blandingen.

Kom først havregryn og rugmel i, og tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen godt med hænderne. Dejen skal være klistret at arbejde med, så pas på med ikke at tilsætte for meget mel.

Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er blank og skinnende og slipper skålen. Kom et klæde over, og lad dejen hæve i 2-3 timer. Er du i tidspres, så sæt gærmængden op og hævetiden ned.
Picture
Remonce
150 g blødt smør
150 g ren rå marcipan
150 g brun farin
4 spsk kanel
 
Imens laves remoncen. Kom blødt smør i en skål, riv marcipanen på den grove side af et rivejern og rør det hele godt sammen med brun farin og kanel. Blandingen skal være ensartet.
 
Klargør to bageplader med bagepapir.
Når dejen har hævet, kommes den ud på et let meldrysset bord og rulles ud til et rektangel på ca. 50 x 60 cm. Smør remoncen ud på dejen. Fold dejen på den korte led, så du nu har et rektangel på 60 x 25 cm. Tryk kanterne let sammen.
Nu skal der laves snurrar! Skær dejen ud i 20 strimler med en bredde på 3 cm og længe på de 25 cm.

Hver enkelt strimmel skæres over i midten, så de stadig hænger sammen foroven, og de to ender tvistes om hinanden. Tilsidst bindes en knude på det tvistede tykke bånd af dej. Her henviser jeg klart til Louises billeder, da jeg ikke selv havde motorik til at balancere med iphonens kamera mens jeg snurrede. Gentag med alle.

Placer 10 snurrar på hver bageplade og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl snurrarne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag dem midt i ovnen, én bageplade af gangen, i ca. 15 minutter.
Køl dem let af på en rist og nyd dem lune - de spreder den dejligste duft i køkkenet!

TIP: har du af uransalige årsager ikke fortæret hele omgangen, kan de sagtens fryses. Frys dem, når de er kølet af, og tø dem op i en 100 grader varm ovn i 15 min., herefter 3-5 min. ved 200 grader. Lun snurrar næsten instant!
6 Comments

    Forfatter

    Hunkøn, god årgang '85, hang til især kager, chokolade og hverdagsluksus. Læs mere småsnak og løs filosofi i Bloggeren Bag.

    Picture
    På Instagram? Find mig på @shiauchingmaiken
    Picture
    bloglovin

    RSS Feed

    Mine yndlings:

     - Ostekage med hindbær
     - Chokolademoussekage
     - Den Ultimative
     - Pesto
     - Snickerskagen
     - Cheesecake
     - Scones
     - Browniefavorit
     - Verdens Bedste
     - Soyamandler
     - Kastanjetrøffelkage
     - OMG
     - Blomkålssalaten
     - Daimislagkage
     - Squashkage
    Picture

    Kategorier

    All
    Anbefaling
    Cookies
    Dessert
    Desserter
    Et Frelst Alternativ
    Fisk
    Frokost
    Hovedretter
    Kager
    Konfekt
    Mad
    Salater
    Slik
    Snacks
    Snik Snak
    Snik-snak
    Supper
    Tilbehør
    Tilbehør
    Valentine

    Picture

    Arkiver

    January 2015
    May 2014
    February 2014
    December 2013
    November 2013
    September 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011


Powered by Create your own unique website with customizable templates.