Picture
Da jeg var yngre, var jeg ikke en særlig stor fan af blommer. Vi havde et blommetræ og et pæretræ i haven, og hvert eneste efterår havde det store blommetræ bombarderet græsplanen med så mange sveskeblommer, at vi blev gennet ud i haven og nærmest måtte muge ud. Jeg kan stadig genkalde den klistrede masse, der skulle rives sammen - argh! Selvfølgelig plukkede vi også og spiste af dem, men mindes at jeg engang fandt en orm, og var så enden på dén fornøjelse.

Jeg er imidlertid kommet over mit traumatiserede forhold til blommerne og ærgrer mig nu mere over, at man ikke var bedre til at få dem plukket og lavet blommechutney, marmelade, tærte etc. af den skønne frugt. For tiden er jeg helt vild med sorten reine claude, som jeg elsker på grund af sprødheden og den friske smag. Og så er det bare om at gnaske løs nu, hvor de er i sæson!

Jeg kom i tanke om en flaske madeira, jeg havde fået af min veninde, der var på ferie dér sidste år. Min plan blev så at lave et stort glas blommer i madeira, som rigtig skulle stå og trække og blive lækkert henover efteråret. Dette indebærer også lige at jeg får bugt med min atamon-aversion, så fluks fandt jeg på noget andet, som altså er blevet min genvej til blommer i madeira.

Chokolademoussekagen fortjener egentlig sit eget indlæg, da den simpelthen er fantastisk! Den er fløjsblød, delikat og simpel på den helt rigtige måde, og jeg har elsket den siden første gang jeg lavede den. Den kan sagtens stå alene, men fungerer også fabelagtigt med blommerne og lidt vanilleskyr, hvis blommerne lige er kommet ud af ovnen.
Picture
Blommer i madeira
600-700 g blommer
1 dl madeira
1 kanelstang
et par nelliker
5 spsk sukker

Halvér blommerne, tag stenen ud og læg dem i et ildfast fad med skindsiden nedad. Hæld madeira over og kom nelliker og kanelstang ned til dem. Drys sukker over blommerne - måske lidt ekstra end angivet, da blommerne bliver mindre søde ved opvarmning. Bag blommerne i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader. Spis med det samme, eller holder sig fint en dag eller to på køl.
Chokolademoussekage
250 g god, mørk chokolade
110 g sukker
3 spsk varmt vand
4 æg

Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir. Smelt chokoladen over vandbad, og lad det køle let af. Del æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, til det bliver lyst og luftigt. I en anden skål, med rene piskeris, piskes hviderne stive. Vend forsigtigt chokoladen ned i æggeblommemassen sammen med vandet. Herefter vendes æggehviderne forsigtigt i, 1/3 af gangen, rør forsigtigt. Hæld massen i springformen og bag i 15 minutter. Køl kagen let af på en rist, herefter i køleskabet, hvor den skal stå mindst to timer, men også gerne natten over.
Kagen stammer i øvrigt fra bogen Chocolate Magic af Kate Shirazi, som jeg engang fik i værtindegave af en sød veninde. Jeg plejer at pynte den med et drys kakao.

Eneste ulempe er, at den er lidt porøs og derfor svær at flytte ud af sit bagepapir. Kan man mon ikke købe noget rigtig dekorativt bagepapir et sted??
Picture
Nu til det sjove: skær et stykke af den dejlige chokolademoussekage. Brug en skarp, våd kniv, så er det lettere. Anret kagen med et par blommer, og evt. skyr rørt med en smule vanille, anbefales hvis blommerne er varme. En SKØN efterårsdessert!
Picture
 


18/09/2011 04:32

Årh altså... Det er hård at være mad og kage-elsker i øjeblikket, når jeg nu er på projekt "slank" herhjemme... Jeg har SÅ MEGET lyst til din chokoklade mousse-kage.

Reply
Maiken
18/09/2011 08:52

Hej Louise :) Åh sikke et træls projekt - husk at nyde livet ind imellem. Kagen er SÅ god og hvis man bare spiser et lille stykke, kan det vel ikke skade ;)

Reply
Anette
20/09/2011 02:08

Hvor længe skal den lækre kage i ovenen? For jeg MÅ prøve den opskrift, resultatet ser fantastisk lækkert ud.

Reply
Maiken
20/09/2011 02:18

Hej Anette. Ups - jeg har vist skrevet 15 grader istedet for 15 minutter ;) Hvis din springform er større end 20 cm, skal den have kortere tid. F.eks 25 cm = 12 min. Kagen er SÅ lækker!

Reply
19/10/2013 00:06

Where can I find out when this was posted?

Reply
Julie Brandt
30/12/2013 03:00

Tror du man kan lave en nøddebund under, og stille den i fryseren? :--)

Reply
Maiken
30/12/2013 05:21

Hej Julie,
det kan du helt sikkert! F.eks noget a la det, jeg har gjort i denne opskrift: http://dronningemad.weebly.com/1/post/2011/11/chokosky-p-nddebund.html
Godt nytår :)
Mvh Maiken

ReplyLeave a Reply.