Jeg har nemlig ikke nytårsfortsæt. Ikke af princip, for jeg er også lidt modstander af at foretage sig noget, alene på baggrund af et princip - vel egentlig lidt af et princip og dermed en selvmodsigelse i sig selv?
Men jeg har ikke nytårsfortsætter, for hvis der er noget, jeg gerne vil ændre, kan jeg simpelthen ikke vente med at gøre det NU.
Jeg kan ikke se meningen med at udsætte det til en bestemt dato, for hvor meget vil man det så egentligt? Når jeg vil noget, vil jeg det sporenstregs. Jeg er den handlende type.
Ikke desto mindre er jeg også den socialt anlagte type, så jeg indså at jeg måtte have en slags nytårsfortsæt i ærmet for at lukke kæft.. munden på alle dem, som spurgte.
Mine nytårsfortsætter blev således: "I det nye år vil jeg 1) Lave hjemmelavet ravioli og 2) Finde Københavns bedste shawarma". Første punkt ført ud i livet lørdags.
Og det uden hverken pastamaskine eller kagerulle, og med én eneste pastaerfaring erhvervet som ung teenager. Hvis jeg kan, kan du også!
50 g durummel
50 g hvedemel
1 æg eller 2 æggeblommer
200 g spinat, frisk eller frossen
Muskatnød, revet
100 g chèvre (gedeost)
1/2 potte basilikum
Pinjekerner
Start i god tid med din pastadej. Bland de to slags mel (du kan også bruge ren durum eller ren hvede, eller mikse dem i et andet forhold), og lav en fordybning i midten af melbunken.
Kom æggeblommerne ned i fordybningen, og begynd at arbejde melet ind mod midten, hvor ægget ligger. Saml dejen, evt. med 1 spsk vand, hvis der er behov, og ælt den igennem. Når den er sammenhængende og glat, pakkes dejen ind i madfilm og lægges på køl i en times tid.
Damp spinaten og kom den i en sigte, og pres vandet fra med en ske. Tilsæt muskatnød, salt og peber. Skær skiver af gedeosten og del dem i kvarter eller sjettedele.
Del pastadejen i to, og rul dem hver især ud så tyndt som muligt. Har du en pastamaskine, er du heldig, men mindre kan sagtens gøre det - jeg var på besøg hos en sød, kagerulleløs veninde, så vi brugte en vinflaske og armkræfterne, det kan sagtens la'sig'gi'sig.
Når pastadejen er tynd nok, stikkes raviolierne ud. Den rigtige metode er vist at komme fyldet imellem to lag pastadej, men vi stak bare runde cirkler ud med et lille glas og lagde dem sammen om fyldet bagefter.
Placér lidt spinat og en lille klump gedeost på en pastacirkel, læg en tom pastacirkel ovenpå og tryk dem sammen i kanterne med en gaffel. Fortsæt med resten af pastadejen og fyldet.
Læg raviolierne på en tallerken drysset med lidt durummel, så de ikke klistrer sammen imens de venter. Der bliver ca. 20 stk., alt afhængig af glasstørrelse, pastadejstykkelse osv.
Der vil højst sandsynligt være fyld i overskud, både spinat og gedeost. Smid det i en gryde og lad det blive et underlag for dine raviolier. Rist også pinjekerner på en tør, hed pande imens, og pluk basilikumbladende så de er klar.
Når raviolierne er færdige, bringes en stor gryde letsaltet vand i kog. Når vandet koger, kommes raviolierne i og får 2-3 minutter. De vil begynde at flyde ovenpå, når de er færdige. Fisk dem op med en hulske og anret ovenpå spinat-gedeost-blandingen, drys med pinjekerner og basilikumblade og servér.
Indtil videre hygger jeg mig med at leve i den tro, at jeg stadig har flere fantastiske shawarma'er til gode.