Picture
Grød - som jeg vil ha' det!
Morgenmad, naturligvis! Der er gået lidt mode i at vise sin morgenmad frem her for tiden.

Så den dille hopper jeg lige med på. Ikke fordi min er noget specielt, men mere fordi jeg faktisk synes det er ret så hyggeligt at læse lidt om folks morgenritualer.

Jeg synes nemlig at morgenmaden er lidt hellig, og de kloge siger jo også, at det er dagens vigtigste måltid.
Jeg indrømmer at der var engang, hvor jeg ikke kunne glemme en bid ned om morgenen (man har vel været teenager), men den tid er forbi. Nu fungerer jeg slet ikke uden!
Picture
Den magiske trio
Jeg elsker i øvrigt, er grød er blevet totalt hipt igen.
Engang var det vel nærmest fattigmandsspise, men nu dukker grød jo op på menukortet snart alle vegne, og GRØD kan også spises til aftensmad på en bar.

Selv har jeg nu sværget til havregrøden længe inden den fik sit come back.
I de sidste 5-6 år har jeg spist det som min foretrukne morgenmad, og jeg ved præcis, hvordan jeg aller-aller-allerhelst vil ha' min grød!
Jeg elsker min grød så meget, fordi den mætter, luner og er hurtig at lave.

Min grød laver jeg på havregryn, som jeg udbløder i lige dele koldt vand, evt. natten over. Samme mængde mælk tilsættes, og så koger jeg den op med masser af stødt kanel, et lille drys friskkværnet peber og et halvt revet æble.

Resten af æblet spises friskt ved siden af, og jeg drikker altid masser af koldt vand til. Sådan ser min hverdagsmorgen ud, og jeg elsker min hverdagsmorgen!
 


06/03/2012 12:09

Du må godt se min :) Har faktisk selv lige lavet et indlæg om min morgenmad :) Grød er bare så lækkert - især fordi man lave uendeligt mange variationer

Reply
Maiken
07/03/2012 10:32

Ej hvor sjovt Nana, det må jeg fluks lige tjekke ud :) Grød er bare det nye sort ;)

Reply
06/03/2012 23:28

Jeg har også spist grød til morgenmad on-and-off de sidste mange år. Min havregrød laver jeg på halvt vand og halvt mælk om morgenen - og så spiser jeg stort set altid banan på + enten lidt kakao i grøden eller en skefuld peanutbutter :)
Hvad synes du fordelen er ved at overbløde dem natten over? Jeg tænker umiddelbart at det kommer til helt at miste bidet - men det er måske en smagssag, hvorvidt det er lækkert eller ej?

Reply
Maiken
07/03/2012 10:33

Uhh Xenia, din grøn lyder nu også pænt lækker! :) Fordelen er.. der er en eller anden sundhedsfordel, som jeg har glemt siden jeg engang læste det ;) Men nu gør jeg det mest pga konsistensen - synes det giver den dejligste, fløjlsbløde grød nemlig :)

Reply
Maria
08/03/2012 04:04

Hvor hyggeligt med morgenmad:-)
Havregrød er også in hos mig i periode, hvor jeg ikke spiser andet i 3 måneder. Så bliver jeg lidt træt af det og skifter til havregryn med mælk i ca. 3 måneder. For tiden foretrækker jeg dog A38 med en banan skåret i stykker, hvor toppen består af hørfrøkerner, mandler, rosiner - og selvfølgelig havregryn. Jeg kan ret godt lide den syrlige A38 overfor de søde rosiner, den bløde banan over for de knasende mandler. Uhm.. Nogle gange er det også min frokost:-)

Jeg funderer nogle gange lidt over, hvor mange kilo havregryn jeg har spist gennem mit liv. Kan ikke huske jeg har spist noget andet om morgenen nogensinde. Den eneste forandring har været at jeg har bevæget mig fra OTA til nogle økologiske og ikke mindst grovvalsede. Bryder mig ikke længere om de finvalsede.

Det er utroligt at havregryn er den eneste madvare, jeg åbenbart aldrig bliver træt af. Jeg kunne ikke forestille mig at spise det samme igen og igen til nogle af de andre måltider, men ingen morgen uden havregryn.

Sikke et langt indlæg.. Det viser vist bare, hvor rituel man er om morgenen.

Smil fra Maria

Reply
Maiken
09/03/2012 05:05

Maria, elsker din lange historie om morgenmaden :) Den blanding med A38'en kan jeg også nikke genkendende til - senest har jeg opdaget en anden guldkombi, som er skyr (løgismose er bedst synes jeg), banan, valnødder og rosin. Det er MUMS og kan sagtens udgøre min frokost de dage, hvor jeg tuller derhjemme :)

Jeg synes de grovvalsede er lidt for tørre til versionen med mælk faktisk, men perfekt på skyr/A38. Så der står nogle gange to slags hos mig :)

Havregryn ER bare fantastisk - jeg elsker det også i boller, cookies, barer osv.. :)

Reply
Elisa
04/05/2012 06:08

Grød er absolut IN morgenmad, men hvor har du købt din skål henne? Synes at de er fede :)

Reply
Maiken
04/05/2012 23:28

Tak for din kommentar Elisa. Faktisk har jeg engang fået dem af en veninde - som i for maaaaange år siden i en adventsgave tror jeg, men de er fra Søstrene Grene :)

ReplyLeave a Reply.